Achterstallige huur innen via Unpaid, kan dat?

Het is de nachtmerrie van elke huiseigenaar, een slecht betalende huurder. Je hebt nu eenmaal niet veel drukkingsmiddelen om je huurder te dwingen tot betalen. Maar heb je al aan Unpaid gedacht? In een business-to-business omgeving is onze procedure de aangewezen piste om achterstallige huur in te vorderen.


Mijn huurder betaalt niet wat nu

 

Zoals bij elke onbetaalde factuur, is het ook bij achterstallige huur belangrijk om kort op de bal te spelen. En meteen met de juiste aanpak te komen voor de specifieke situatie. Want met een particulier die z’n huur niet betaalt, ga je anders om dan met een bedrijf.

 

Achterstallige huur innen van een particulier

Ben je een onderneming en is je huurder een particulier? Dan kan je Unpaid inschakelen om achter de huurachterstand aan gaan. Hiervoor hebben we, naast de Unpaid-procedure, sinds januari 2023 een nieuwe procedure ontwikkeld. Lees er hier meer over of contacteer ons voor meer informatie.

Zijn jullie allebei particulier? Dan kan Unpaid voorlopig niet achter de huurachterstand aan gaan. We raden je in dat geval aan om een gespecialiseerde advocaat te raadplegen of het vredegerecht aan te spreken.

 

Achterstallige huur innen bij een ander bedrijf

In een B2B-context, wanneer zowel de huurder als de verhuurder een bedrijf zijn, wordt meestal een factuur opgesteld voor de huur. Maar dat is niet noodzakelijk, een contract volstaat. Verhuur je aan een ander Belgisch bedrijf en zit je met achterstallige huur? Dan kan Unpaid je helpen deze te innen via de Unpaid-procedure.

En dat gaat snel: binnen de 5 werkdagen sturen wij een gerechtdeurwaarder naar je huurder. Kordate actie is de beste garantie om de huurachterstand tot een minimum te beperken.

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Wil je graag eerst nog wat meer inlichtingen? Bel ons vrijblijvend op +32 (0)9 396 34 00 of plan een videomeeting in op het moment dat jou het beste uitkomt.