Wat als je klant zijn factuur niet betaald heeft?

Via Unpaid kan je volautomatisch jouw onbetaalde facturen innen op een snelle en efficiënte manier.

Unpaid schakelt rechtstreeks een gerechtsdeurwaarder in die, binnen 1 week persoonlijk, je klant aanmaant om te betalen. Doet die dat nog steeds niet, dan kan de betaling na 1 maand en 8 dagen juridisch afgedwongen worden, zonder vonnis. Een incassobureau of advocaat is niet nodig.

De kosten worden op de wanbetaler verhaald waardoor je enkel een voorschot hoeft voor te schieten. Deze prijzen zijn volledig transparant.

Na gemiddeld 38 dagen krijg je 100% van je geld terug plus het voorschot dat je hebt betaald.
 

Zo gaan we te werk:

 1. Vul het formulier in of contacteer ons zodat we Unpaid via een API op jouw platform aansluiten (op verzoek maken we de API-koppeling met je eigen interne software aan).
   
 2. We checken automatisch of het dossier voldoet aan alle voorwaarden om van deze wet gebruik te maken. Indien dat uitzonderlijk niet zo is, dan bieden we een alternatief aan.
   
 3. Je betaalt per dossier een voorschot. Dat geld krijg je terug bij de uitbetaling. De hoogte van het voorschot hangt af van de waarde van het dossier en is door de overheid vastgelegd op een schaal van 166,93 € tot maximaal 394,41 €

  Heb je een aanzienlijk volume aan dossiers? Dan is er na overleg de mogelijkheid om het voorschot te schrappen.
   

 4. Je werk zit er op. De gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld. Hij levert binnen 1 week een aanmaning tot betaling persoonlijk af en zal indien nodig contact met je opnemen. Betaalt de klant nog steeds niet, dan kan de gerechtsdeurwaarder na een maand en 8 dagen beslag leggen en de schuldenaar dwingen om te betalen. Ondertussen kan je de status van het dossier wanneer je wil via ons of jouw eigen platform nagaan.
   

Klaar om jouw onbetaalde facturen te gaan innen? 

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.


 

Zit je met nog vragen en/of opmerkingen?

Zit je met een onbetaalde factuur en heb je vragen over de werking van Unpaid? Bel snel naar +32 9 396 34 00 of laat ons hier weten wanneer je wil worden opgebeld.
 

Onze integratiepartners

 


    

Een van onze tevreden klanten aan het woord:

Testimonial Striktly Software | Unpaid