Af en toe een onbetaalde factuur? Dit kan je doen

Heb jij hooguit enkele keren per jaar last van onbetaalde facturen? Dan heb je geen vaste partner nodig die achter je geld aangaat, en je maandelijks kosten aanrekent. Als het bovendien om relatief kleine bedragen gaat, is ook een advocaat inschakelen niet de meest efficiënte oplossing. Maar wat doe je dan wél als je het geld wil krijgen waar je recht op hebt? We leggen het je uit.

Af en toe een onbetaalde factuur dit kan je doen

Ik wil geen abonnement nemen of maandelijks kosten betalen

Als je maar af en toe te maken hebt met een slechte betaler, dan is een contract of abonnement bij een incassobureau overbodig. Want je wilt natuurlijk geen kosten maken in de periodes waarin je geen onbetaalde facturen hebt.

Voor jou is het online platform van Unpaid veel interessanter. 1 factuur of 100 facturen? Je schakelt ons in wanneer jij ons nodig hebt, of zelfs eenmalig. Zonder abonnementskosten.

 

Ik heb (soms) onbetaalde facturen van kleinere bedragen

Een advocaat inschakelen of naar de rechtbank stappen, heeft weinig zin als het openstaande factuurbedrag aan de lage kant is. Je riskeert meer te moeten betalen dan je van je klant tegoed hebt.

Toch heb je recht op je geld, vinden wij. Je hebt er tenslotte voor gewerkt. Daarom loont ons online platform ook de moeite wanneer je kleine factuurbedragen wil invorderen.

 

Ik wil met verschillende partners kunnen samenwerken

Afhankelijk van het dossier kies je graag zelf de aanpak, en dus werk je het liefst met verschillende partners. De exclusiviteitscontracten waar je vaak op botst bij incasso, staan dat helaas in de weg.

Geen probleem! Je schakelt Unpaid alleen in voor de dossiers die je zelf wil. Werk je graag met alternatieve partners voor andere dossiers? Dat is allemaal mogelijk. Maak gerust zelf de mix die het meest praktisch en efficiënt is om jouw onbetaalde facturen te innen.

Bovendien is het perfect mogelijk dat je ons meteen kan inschakelen vanuit je bestaande boekhoudpakket.

 

Ik wil dat er onmiddellijk actie ondernomen wordt

Een incassobureau verstuurt vaak nog aanmaningsbrieven en belt jouw klant op om de betaling los te krijgen. De betaling echt juridisch afdwingen kunnen ze op dat moment niet doen. Terwijl snel reageren enorm belangrijk is bij het invorderen van onbetaalde facturen. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans dat je je geld nog krijgt.

Bij Unpaid schieten we meteen in actie. Geen brieven en telefoontjes meer: binnen de 5 werkdagen sturen wij een gerechtsdeurwaarder naar je klant. Vanaf dan krijgt die 38 dagen de tijd om jouw factuur te betalen. Gebeurt dit niet, dan krijgen wij automatisch een vonnis om de betaling juridisch af te dwingen.

 

Unpaid eens uitproberen voor die ene onbetaalde factuur?

Start vandaag nog een dossier op. Het duurt maar enkele minuten!

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Wil je eerst wat meer informatie? Contacteer ons hier of bel ons op +32 (0)9 396 34 00.