Nieuws

7,4 miljard aan Belgische facturen is niet inbaar
Dat blijkt uit de nieuwe KMO barometer van softwareproducent Exact en een interessante bijdrage daarover op Kanaal Z. Corona heeft duidelijk een gigantische impact op de kasstroom van de Belgische bedrijven, in het bijzonder op de KMO’s.

Kennis

Wat is factuurfraude en hoe bescherm ik mezelf ertegen?
Factuurfraude. Al ooit van gehoord? Naast phising is het een veelvoorkomende vorm van fraude. Hierbij vervangt een oplichter het rekeningnummer van je leverancier door zijn eigen rekeningnummer. Je leverancier werd niet betaald, want oplichters zijn er vandoor met jouw geld.

Downloads

algemene voorwaarden
Heb jij algemene voorwaarden? Nee? Het is nochtans een belangrijk document. De algemene voorwaarden bepalen de regels die gehanteerd zullen worden op het moment dat er discussie ontstaat over geleverde prestaties of gefactureerde goederen. Met andere woorden: Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je sterker staat in geval van een dispuut.

Een factuur die niet betaald wordt?

Bereken hier hoeveel extra omzet je moet genereren om dat te compenseren.

De brutomarge is gewoon het verschil tussen de totale opbrengsten van het bedrijf (de omzet) en de kosten om die bedrijfsopbrengsten te realiseren. In veel gevallen (zoals in deze calculator) wordt dit uitgedrukt in een procent. Om dit percentage te kennen deel je het verschil nog eens door de omzet.
%