Nieuws

Ontdek onze vernieuwde klantenomgeving
Bij Unpaid blijven we steeds verder werken aan het verbeteren van de klantenervaring. Zo werd recent de mogelijkheid toegevoegd om een eigen referentienummer toe te wijzen aan een dossier. Onlangs hebben we een nieuwe stap gezet in het verbeteren van de klantenomgeving. Vanaf nu kan je hier heel wat bijkomende informatie terugvinden met betrekking tot je dossiers.

Kennis

Factureren in de horeca let op de verjaringstermijn
Ben je werkzaam binnen de horecasector en verstuur je soms facturen naar bedrijven? Let dan op de verjaringstermijn. Helaas weten nog te weinig mensen dat een factuur binnen de horecasector al na zes maanden verjaart. Dit wil zeggen dat je die zuurverdiende centen misschien nooit meer terugziet als deze termijn wordt overschreden. Wij leggen je in dit artikel uit wat je kan doen om dit probleem te voorkomen.

Downloads

algemene voorwaarden
Heb jij algemene voorwaarden? Nee? Het is nochtans een belangrijk document. De algemene voorwaarden bepalen de regels die gehanteerd zullen worden op het moment dat er discussie ontstaat over geleverde prestaties of gefactureerde goederen. Met andere woorden: Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je sterker staat in geval van een dispuut.

Een factuur die niet betaald wordt?

Bereken hier hoeveel extra omzet je moet genereren om dat te compenseren.

De brutomarge is gewoon het verschil tussen de totale opbrengsten van het bedrijf (de omzet) en de kosten om die bedrijfsopbrengsten te realiseren. In veel gevallen (zoals in deze calculator) wordt dit uitgedrukt in een procent. Om dit percentage te kennen deel je het verschil nog eens door de omzet.
%