Nieuws

onbetaalde facturen corona
Corona treft de wereldeconomie ongemeen hard. Heel wat sectoren krijgen het steeds moeilijker. Het valt dan ook te verwachten dat dit een domino effect zal teweeg brengen. De banken in ons land maken zich grote zorgen over de golf aan wanbetalingen die ons te wachten staat. Zo reserveerde KBC reeds 845 miljoen Euro om de verliezen op te vangen, als gevolg van bedrijven en particulieren die hun schulden niet kunnen terugbetalen. ING voorziet om dezelfde reden 1,3 miljard euro.

Kennis

een offerte
Onbetaalde facturen voorkomen begint bij een duidelijke offerte. Hoezo? Met een offerte stel je de verwachtingen van beide partijen scherp. Je klant kan rekenen op jouw kwalitatieve dienst of kwalitatief product en weet wat jij van hém verwacht. Bovendien helpt een goed opgemaakte offerte je de deal binnen te halen. Met deze tips schrijf jij een offerte uit die geld oplevert.

Downloads

algemene voorwaarden
Heb jij algemene voorwaarden? Nee? Het is nochtans een belangrijk document. De algemene voorwaarden bepalen de regels die gehanteerd zullen worden op het moment dat er discussie ontstaat over geleverde prestaties of gefactureerde goederen. Met andere woorden: Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je sterker staat in geval van een dispuut.

Een factuur die niet betaald wordt?

Bereken hier hoeveel extra omzet je moet genereren om dat te compenseren.

De brutomarge is gewoon het verschil tussen de totale opbrengsten van het bedrijf (de omzet) en de kosten om die bedrijfsopbrengsten te realiseren. In veel gevallen (zoals in deze calculator) wordt dit uitgedrukt in een procent. Om dit percentage te kennen deel je het verschil nog eens door de omzet.
%