Unpaid kaapt prestigieuze prijs weg op de FT Innovative Lawyers awards!

Elk jaar publiceert de Financial Times een Innovative Lawyers report. Aan deze ranking zijn ook felbegeerde awards gekoppeld. Unpaid werd winnaar in de categorie "Innovation in the business of law: new products and services". De award werd uitgereikt tijdens een ceremonie in het Natural History Museum in Londen op 4 oktober 2017.

Toen we vanavond naar Londen afzakten om de ceremonie bij te wonen, hadden we helemaal niet verwacht om te winnen. Al zijn we heel fier op Unpaid.be, deze awards zijn doorgaans een onderonsje tussen internationaal gerenommeerde kantoren en we achtten de kansen van een outsider zoals onszelf dan ook vrij klein in.

Het draaide anders uit en het werd een avond om nooit meer te vergeten. De jury roemde de originaliteit en innovativiteit van onze oplossing en riep ons uit tot winnaar binnen onze categorie.

Waarom is dit bijzonder?

  • Voor het eerst in het elfjarig bestaan van deze ranking (en award) is een Belgisch advocatenkantoor er in geslaagd deze prestigieuze prijs in de wacht te slepen.
  • We werden geshortlist uit zo maar eventjes 1006 kandidaten uit heel Europa.
  • Er gebeurde een strenge selectie door een Londens auditbureau (RSG).
  • #LegalTech (of #lawtech) is een groeiende sector waar veel in beweegt en we mogen er als Belgen fier op zijn dat ons landje hier het voortouw neemt.

“Start small, think big” (Steve Jobs)

Dit is de kers op de taart voor DE GROOTE - DE MAN, dat de laatste jaren volop inzet op vernieuwing en innovatie in het juridische beroep. Naast Unpaid.be lanceerden ze recent ook een GDPR assessment en startten we een onderzoek, om het nut en zin van chatbots in de juridische sector te analyseren.

The bigger picture

Na tal van andere industrieën is de juridische wereld klaar voor een digitale omwenteling (#legaltech #lawtech). Het betalen van een (duur) uurloon voor taken die ook door een computer kunnen uitgevoerd worden, is niet meer van deze tijd. Door het proces te automatiseren, kan Unpaid.be een veel groter volume aan, waardoor de kostprijs sterk daalt.

Maar het gaat niet enkel over het digitale.

Met dit platform spelen wij in op de wens van de cliënt om het recht transparanter en praktischer te maken. In een paar muisklikken is een dossier afgewerkt, zonder tijdverslindende consultaties bij een advocaat of overdadig papierwerk. We werken nu ook aan een rechtstreekse integratie in boekhoudpakketten, waardoor het proces NOG makkelijker zal worden.

Het moderniseren en klantgerichter maken van de advocatuur is trouwens ook een wens van minister Koen Geens. Het is mede dankzij de wetswijzigingen die hij doorvoerde, dat een platform als Unpaid.be mogelijk is.

Teamwerk

We zijn het alle medewerkers van ons kantoor DE GROOTE - DE MAN en onze partners bij Unpaid (GDW Gent en Eps&Kaas) heel dankbaar voor hun inzet en nimmer aflatende drang om samen een frisse wind te laten waaien doorheen de juridische sector.

Wil je ook gebruik maken van deze award winning service? 
Start het eenvoudige proces:

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Zit je met een onbetaalde factuur en heb je vragen over de werking van Unpaid? Bel snel naar +32 9 396 34 00 of laat ons hier weten wanneer je wil worden opgebeld.