De voordelen van E-invoicing

In je privéleven en op de werkvloer: digitalisering is overal. Ook als onderneming is het essentieel om de digitale trein te nemen. De meeste van je klanten zijn al overgestapt op e-facturatie (of e-invoicing), jij moet ook mee. In dit artikel lees je wat het inhoudt en wat de voordelen zijn.

de voordelen van E-facturatie

Wat is e-facturatie?

Het elektronisch versturen en ontvangen van facturen. Zo eenvoudig is het. Platformen zoals Teamleader, Billit, Octopus … helpen je om je digitale facturen snel op te maken en te beheren. Een online boekhoudpakket is het enige wat je nodig hebt om met e-invoicing te beginnen.

Wil je nog verder automatiseren, dan kan je je digitale facturen omzetten in gestandaardiseerde XML-bestanden. Die digitale standaard, de Universal Business Language (of UBL), zorgt ervoor dat verschillende soorten boekhoudsoftware rechtstreeks met elkaar communiceren. Zo hoef jij zelfs geen e-mail met je factuur meer te versturen of bijlages in de juiste map te steken.


e-facturatie tips

Wat zijn de voordelen van e-facturatie?

 1. Je bespaart tijd

  Gedaan met de administratieve rompslomp van het opmaken, versturen en betalen van facturen. Dankzij e-invoicing verzend en verwerk je facturen een pak makkelijker. Ze komen onmiddellijk in de boekhouding terecht en de vele facturatiefases worden geautomatiseerd.

  Ook aan je archief hoef je niet meer te denken: je krijgt vanzelf een ordelijk digitaal archief waarin je alle facturen makkelijk terugvindt.
   
 2. Het is betrouwbaarder

  Door de automatisering raken digitale facturen onderweg minder snel verloren en is de kans op menselijke fouten kleiner. Moet je een creditnota opstellen? Heeft een klant de btw niet betaald? Je platform herinnert je eraan en brengt het in orde met een spreekwoordelijke druk op de knop.

  Spreekwoordelijk, want je boekhoudsoftware staat natuurlijk nooit garant voor een 100% foutloze verwerking van je facturatie. Je moet zelf ook aandachtig blijven, maar het aantal fouten zal wel aanzienlijk dalen.
   
 3. Even veilig als op papier
   

  Sinds 2013 zijn papieren en elektronische facturen gelijkwaardig. Als ze juridisch geldig zijn, natuurlijk.

  En dat houdt in:

  - De identiteit van de leverancier is gewaarborgd.
  - De inhoud van de factuur is niet gewijzigd.
  - En de gegevens van de factuur moeten goed leesbaar zijn.

 4. Duurzamer

  We staan allemaal voor de opdracht om op zoek te gaan naar duurzamere manieren van werken. Met e-invoicing verklein je de stapel papier die je verbruikt. Bovendien is er minder fysiek transport nodig.

 5. Je bespaart kosten

  Met e-facturatie haal je je kosten aanzienlijk naar beneden. De Universiteit van Hasselt rekende uit dat een factuur op papier gemiddeld 12,08 euro kost aan werk, papier, verzenkosten, etc. Met e-facturatie bespaar je makkelijk tot 9 euro per factuur, maar liefst 75% van de kosten.

 6. Het is een pak handiger

  Want je hebt simpelweg geen papier meer om te archiveren. In de plaats krijg je een ordelijk digitaal archief waar je alles makkelijk terugvindt.

  wat is e-facturatie

   

Zit je met een onbetaalde factuur en heb je vragen over de werking van Unpaid? Bel snel naar +32 9 396 34 00 of laat ons hier weten wanneer je wil worden opgebeld.

Heb je onbetaalde facturen en wens je deze nu te innen? Dien dan hieronder jouw eerste claim in

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.