Incasso voor freelancers, zelfstandigen en kleine ondernemingen: waarom en hoe?

Heb je als freelancer, zelfstandige of kleine onderneming te kampen met slechte betalers? Vervelend! Want je hebt niet altijd de tijd en middelen om achter onbetaalde facturen aan te gaan. Toch is het belangrijk wanbetalers er niet zomaar mee te laten wegkomen. Hier lees je waarom je het best wél actie onderneemt en hoe wij dit van jou kunnen overnemen, snel en goedkoop.

Onbetaalde facturen innen als freelancer zelfstandige of kleine onderneming

Wat bedoelen we met kleine ondernemingen?

Of je jezelf nu freelancer, zelfstandige of zzp’er noemt, wanneer je bedrijf een jaaromzet onder 25.000 euro draait, spreken we van een kleine onderneming.

En we zien dat kleine ondernemingen over het algemeen te weinig, of te laat, stappen ondernemen om hun onbetaalde facturen te innen. Toch is het voor jou net van groot belang dat wel te doen.

 

Waarom is een goed debiteurenbeheer cruciaal voor zelfstandigen en kleine ondernemingen?

In een kleine onderneming kan één onbetaalde factuur al een immense impact hebben op de cashflow. Terwijl een positieve cashflow - er komt meer geld binnen dan er buiten gaat - noodzakelijk is om je onderneming gezond te houden.

Maar we snappen dat het vaak moeilijk kiezen is. Waar stop je je kostbare tijd in: slechte betalers achter de veren zitten of geld verdienen door andere klanten te helpen?

Overwerkte ondernemer
Sommige notoire slechte betalers rekenen er zelfs op dat je met ‘kleine’ facturen niet naar een incassobureau of de rechtbank zal stappen, omdat de kosten vaak hoger liggen dan het openstaande factuurbedrag. Maar ze hebben het mis.

Onbetaalde facturen innen hoeft niet duur of complex te zijn. Unpaid neemt het administratieve werk van je over en bij een succesvol dossier kost het je niets.

In enkele minuten start je een dossier op via onze website. Terwijl wij achter je geld aan gaan, kan jij je focussen op je bedrijfsactiviteiten.

 

Hoe laat ik een onbetaalde factuur invorderen?

  1. Vul om te beginnen hieronder je ondernemingsnummer in. Voeg ook de gegevens toe van je debiteur.
  2. Laad de onbetaalde facturen op, samen met eventuele deelbetalingen en creditnota’s.
  3. Voeg de laatste aanmaning toe die je zelf verstuurde. Wij raden aan om minstens één herinnering te versturen naar je klant voor je een dossier opstart.
  4. Heb je algemene voorwaarden? Dan voeg je die ook toe aan het dossier.
  5. Ten slotte vragen we nog een voorschot. Hiermee zetten we de gerechtsdeurwaarder meteen aan het werk. Zodra het dossier geregeld is, krijg je dit voorschot volledig terug, bovenop het bedrag van de onbetaalde factuur.

 

Start je eerste dossier vandaag nog:

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.

Nog vragen? Contacteer ons of bel naar +32 9 396 34 00.