Het nut van een goed online boekhoudprogramma

De boekhouding, is het voor jou een noodzakelijk kwaad of gaat je hart er net sneller van kloppen? De administratie correct bijhouden is voor een onderneming wettelijk verplicht, of je het nu graag doet of niet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei handige boekhoudprogramma’s. Software die jouw administratieve rompslomp stukken eenvoudiger en efficiënter maakt. We zetten de voordelen even op een rij.

Het nut van een goed online boekhoudprogramma

Wat doet een goed boekhoudprogramma?

De naam zegt het zelf: het is een computerprogramma waarin je je boekhouding beheert. Vaak van A tot Z. Van bij de offerte, over het voorraadbeheer, tot het opmaken en verzenden van je factuur.

Tegenwoordig bestaan er heel veel boekhoudprogramma’s, elk met hun eigenheden. Maar grosso modo staan de meeste boekhoudpakketten voor hetzelfde: jouw administratie eenvoudiger maken.

 

De voordelen van een online boekhoudprogramma

Je hebt overal en altijd toegang tot je boekhouding

Boekhoudprogramma’s zijn ondertussen allemaal online. Dat zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment je bedrijfscijfers kan raadplegen. Je hebt alleen een internetverbinding nodig. Of dat nu bij je thuis is, op kantoor, of op vakantie. Je bent niet meer afhankelijk van een desktop of een vaste werkplaats om je boekhouding te doen.

 

Je kan eenvoudig én digitaal factureren

Oude boekhoudprogramma’s lieten ons vaak nog de facturen uitprinten en naar de brievenbus lopen. Online boekhouden maakt daar een einde aan. Digitaal factureren bespaart je tijd en kosten, en is heel eenvoudig. Vaak kan je zelfs de opvolging van de betalingen aan je boekhoudprogramma toevertrouwen.

 


Je kan vlot koppelingen maken

In de meeste online boekhoudsoftware kan je jouw leveranciers en klanten toevoegen. Sommige softwarepakketten geven je ook de mogelijkheid om te koppelen met je webwinkel of bankaccount. Veel boekhoudprogramma’s kan je bovendien verbinden met een pak andere handige en efficiënte tools, waardoor de software jou nog beter ondersteunt.

Zo is de kans groot dat je Unpaid in jouw boekhoudprogramma kan integreren. Die koppeling zorgt ervoor dat je vanuit je vertrouwde softwarepakket onbetaalde facturen kan laten innen door Unpaid.

koppelingen unpaid boekhoudprogramma

Het zorgt voor een betere communicatie tussen jou en je accountant

Door het toevoegen van je boekhouder of accountant aan je software zorg je voor een betere interactie. Je wisselt eenvoudig data uit, je accountant kijkt over je schouder met je mee. Zo heeft die snel een overzichtelijk beeld van de boekhouding van jouw onderneming.Niet afhankelijk van één platform of browser

Het maakt niet uit of je een Apple of Windows gebruikt. De meeste online boekhoudprogramma’s draaien perfect op beide. Zorg ervoor dat je browser up-to-date is, en that’s it. Je surft gewoon naar de website en logt in.

 

Automatische back-ups en updates

We vergeten het weleens, en net dan crasht je computer ... Een back-up van je data bijhouden is enorm belangrijk. Bij een boekhoudprogramma in de Cloud, dat volgens het SaaS-principe werkt, hoef je niet aan back-uppen te denken. Daar zorgt jouw softwareleverancier zelf voor.

Bij SaaS, voluit Software as a Service, heb je ook geen ‘last’ van updates. De leverancier werkt de software op de server bij, telkens dat nodig is. Jij zit altijd automatisch in de recentste versie van je programma, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.


Online boekhouden is veilig

De meeste online boekhoudprogramma’s hebben goede voorzorgsmaatregelen genomen om jouw gegevens te beschermen. Vaak werken ze met een beveiligde SSL-connectie, die je herkent aan het ‘slotje’ in de adresbalk van je browser.

online boekhouden veiligheid


Niet duur

Bij een SaaS-systeem betaal je meestal een vast bedrag per maand om er je boekhouding bij te houden. Het maandelijkse bedrag is vaak heel betaalbaar. Van een opstartkost is meestal geen sprake. Je sluit een abonnement af en gaat direct van start.

 

Samengevat: online boekhouden is een aanrader!

Je hebt het al begrepen: wij van Unpaid zien alleen maar voordelen aan werken met een online boekhoudprogramma. Het gebruiksgemak ervan is niet te evenaren.

Bovendien kan je de meest gebruikte boekhoudsoftware al rechtstreeks koppelen met Unpaid. Met andere woorden: vanuit je vertrouwde boekhoudingsplatform zet je ons aan het werk om achter onbetaalde facturen te gaan. Handig, toch!

Zit je nog met vragen voor je die koppeling maakt? Of kan je hulp gebruiken om de juiste linken te leggen tussen beide online tools? Neem gerust contact op.