Hoeveel kost het om onbetaalde facturen in te vorderen?

Onbetaalde facturen hebben een grote impact op je bedrijf. Ze zetten je liquiditeit onder druk. En in het slechtste geval moet je investeringen uitstellen of geraak je in financiële ademnood. Met onze calculator kon je al berekenen hoeveel extra omzet je moet draaien om onbetaalde facturen goed te maken. Maar er zijn nog een pak extra verborgen kosten.

Het kost tijd om achter onbetaalde facturen aan te gaan

Het is tijdrovend om achter onbetaalde facturen aan te gaan. Je belt, stuurt aanmaningen, stelt afbetalingsplannen op … En dikwijls voor meerdere klanten. Dat is tijd die je voorgoed kwijt bent. Tijd die je niet meer in geld kan omzetten.

Doe je niets en stel je de opvolging uit dan daalt de kans op betaling zienderogen. Wist je dat facturen in bepaalde sectoren zelfs al na 6 maanden verjaren? Zodra een factuur verjaard is, kan je ze niet meer opeisen en hang je volledig af van de goodwill van je debiteur. Lees hier meer over de verjaring van zakelijke facturen.


klok-unpaid

 

Hulp voor de opvolging van jouw onbetaalde facturen inschakelen

Nu kan je het opvolgen van onbetaalde facturen uit handen geven. Aan medewerkers of aan externe partners die hierin gespecialiseerd zijn. Maar daar is altijd een kost aan verbonden.

Is een incassobureau meer kostenefficiënt dan iemand aanwerven? Ja en nee. Incassobureaus zorgen weliswaar voor een professionele opvolging van je dossiers. Maar als puntje bij paaltje komt, hebben ze niet meer middelen dan je interne medewerkers want incassobureaus:

- kunnen ook geen inbeslagnames doen;

- behandelen je klanten nooit 100% zoals jij ze behandelt;

- rekenen  dossierkosten of abonnementskosten aan.

Welke oplossing je ook kiest, slechte betalers en onbetaalde facturen knabbelen aan je winstmarges.

Zijn er preventieve alternatieven?

Je kan ervoor kiezen om te werken met handelsinformatie. Dat perkt het risico in maar…  je loopt altijd het gevaar om potentieel goede klanten te weigeren. Bovendien is de aankoop van handelsinformatie niet gratis.

Ook factoring gaat gepaard met hoge kosten en strenge voorwaarden.
 

solution-unpaid

 

Unpaid kost je niets als je wanbetaler uiteindelijk betaalt

Als jouw klant na onze tussenkomst betaalt, kost de invordering van onbetaalde facturen jou helemaal niets. Het is je klant die opdraait voor de kosten. De wanbetaler krijgt de eindfactuur. Dat vinden we bij Unpaid niet meer dan normaal. Ook het voorschot dat je bij de opstart van je dossier betaalt, krijg je integraal terug.

Probeer Unpaid vrijblijvend voor al je onbetaalde B2B facturen. Je betaalt geen abonnementskosten en hangt dus nergens aan vast. Zit je met een onbetaalde factuur en heb je vragen over de werking van Unpaid? Bel snel naar +32 9 396 34 00 of laat ons hier weten wanneer je wil worden opgebeld.

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.