Wat is een invorderingsstrategie?

Invorderingsstrategie is een duur woord voor de manier waarop een bedrijf of instelling het invorderen van betalingen organiseert.

invorderingsstrategie

 

Heb ik een invorderingsstrategie nodig?

De meeste bedrijven zijn erg goed georganiseerd als het gaat om de aanpak van hun sales, marketing of productie. Jammer genoeg lijkt het erop dat, zeker bij kleine en middelgrote bedrijven, de focus op het effectief betaald worden heel wat minder is.

Om dit te gaan organiseren ontwikkelen bedrijven een invorderingsstrategie. Het klinkt complex maar is in feite heel eenvoudig. Je zorgt er gewoon voor dat je alle stappen, die tot een vlotte betaling leiden, onder de loep neemt en optimaliseert. 

 

1. De offerte

Om discussies te vermijden aan het einde van de rit begin je het best met het opstellen van duidelijke afspraken. Zorg ervoor dat zowel jij als je klant weten waar jullie aan toe zijn. (Meer hierover vind je hier)

 

goede afspraken maken

 

2. De factuur

Een correcte factuur met correcte betaalinformatie, juiste bestelcode ’s (indien nodig) een duidelijke vervaldatum enz… zorgt er alvast voor dat de factuur niet kan geblokkeerd geraken in een rigide administratief systeem.

 

3. Efficiënt debiteurenbeheer

Zijn er binnen jouw bedrijf duidelijke afspraken en richtlijnen rond hoe wordt gereageerd op niet betaalde facturen? Is iedereen binnen het bedrijf die dit moet weten hiervan op de hoogte? Wordt dit strak opgevolgd? Een goed debiteurenbeheer is cruciaal bij het innen van je facturen. Tijd is je ergste vijand als het gaat om een klant die niet betaalt. Tijdverlies moet dan ook tot elke prijs vermeden worden. Wil je meer weten over het opzetten van een goed debiteurenbeheer, lees dan zeker dit artikel.

efficiënt debiteurenbeheer

 

4. De stok achter de deur.

Betaalt je klant niettegenstaande al je inspanningen en rappels toch niet? Dan moet je bereid zijn om actie te ondernemen. Een niet betaalde factuur heeft immers een immense impact op je bottom line.

Bij Unpaid kunnen we je hiermee helpen. Heb je een onbetwiste B2B-factuur die niet werd betaald dan kan je die snel en efficiënt bij ons indienen en wij gaan onmiddellijk aan de slag.

Klaar om jouw onbetaalde facturen te innen?

Vul je gegevens in om te starten.