Met UBL-facturen start je nog sneller een dossier op

Alweer een technologische stap dichter bij een eenvoudiger facturatieproces! Je kan nu ook UBL-facturen invorderen met Unpaid. Daardoor start je nóg sneller en makkelijker een dossier op. Hoezo? Ons systeem kan voortaan die gestandaardiseerde, elektronische UBL-facturen automatisch lezen, en dus hoef jij niet langer handmatig gegevens in te voeren.

Snel facturen invorderen met UBL

Wat zijn UBL-facturen?

UBL (Universal Business Language) is een gestandaardiseerd formaat voor elektronische facturen. Het vereenvoudigt en standaardiseert het facturatieproces over bedrijven heen. Een UBL-factuur bestaat uit een gestructureerde set van gegevens, die technisch in een XML-formaat zijn gegoten.

Hét grote voordeel van UBL-facturen? Dat is de gestandaardiseerde structuur die ervoor zorgt dat ze automatisch verwerkt kunnen worden. Als bedrijf hoef je geen facturen meer handmatig in te voeren in je administratieve systeem. Ook het risico dat je facturen met fouten verstuurt, zoals typfouten en rekenfouten, minimaliseer je als je UBL gebruikt. Het facturatieproces van je bedrijf wordt dus een stuk efficiënter.

 

Hoe kan ik een UBL-factuur invorderen met Unpaid?

Dankzij de integratie van UBL op onze website, dien je nu nog vlotter een onbetaalde factuur in. Je laadt simpelweg je ULB-factuur op naar ons platform en de factuurgegevens worden automatisch verwerkt en toegevoegd aan het dossier.

Volg deze stappen:

  1. Maak een account aan op onze website of log in je bestaande account. 
  2. Klik bovenaan op 'Je claims'. 
  3. Klik op de knop 'Start nieuw dossier met UBL' of klik op deze link
  4. Upload je UBL-factuur en start je dossier op.

 

Eenvoudiger onbetaalde facturen innen

Kortom, dankzij de integratie van UBL-facturen is het een stuk eenvoudiger en efficiënter om een dossier op te starten op onze website. Je bespaart tijd en geld doordat je niet langer handmatig factuurgegevens hoeft in te voeren. Bovendien minimaliseer je de kans op fouten bij het overtypen, doordat je met gestandaardiseerde facturen werkt.

Test je het eens uit?