Kenniscentrum

Een verzameling van interessante artikels boordevol advies en handige tips & tricks.

Voorkomen van onbetaalde facturen

Hoe voorkom ik dat mijn jonge onderneming overkop gaat?

In het eerste semester van 2023 gingen aanzienlijk meer jonge ondernemingen in België overkop. De zorgwekkende trend vestigt de aandacht op de uitdagingen waarmee start-ups en jonge bedrijven worstelen. Een van de grootste issues? Dat is het niet tijdig innen van onbetaalde facturen. Lees snel hoe je het aantal onbetaalde facturen kan verminderen, en waarom een snelle opvolging essentieel is.
Lees dit artikel
Grote klantentevredenheid bij Unpaid

Nieuwe milestone bereikt: Unpaid blijft groeien met 2000 klanten

We hebben groot nieuws te delen: we hebben de grens van 2000 klanten overschreden! Onze missie om bedrijven te ondersteunen bij het effectief en snel innen van onbetaalde facturen blijft sterker dan ooit. Deze mijlpaal markeert niet alleen onze groei, maar ook de waarde die we kunnen blijven bieden aan bedrijven zoals die van jou.
Lees dit artikel
Nieuwe wet op consumentenschulden

Nieuwe wet op consumentenschulden: verstrengde regels voor bedrijven en schuldinvorderaars

Op 1 september gaat een nieuwe wet van kracht die een aanzienlijke verschuiving teweegbrengt in de manier waarop bedrijven en incassopartijen schulden innen bij particulieren. Deze wet, gebaseerd op de wet van 2 augustus 2002, introduceert striktere regels en transparantievereisten bij het innen van consumentenschulden. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste wijzigingen die van kracht worden. Deze wijzigingen hebben impact voor de bedrijven de incassobureaus, advocaten en andere schuldinvorderaars.
Lees dit artikel
Openstaande vacature

Vacature: Client Happiness medewerker

Wil je aan de slag bij een dynamische scale-up met heel wat groeipotentieel? Is klantvriendelijkheid jouw tweede natuur en hou je ervan om dossiers van a tot z af te werken? Dan ben jij misschien wel de Client Happiness medewerker die wij zoeken bij Unpaid!
Lees dit artikel
Tegensprekelijk verzoekschrift

Wat is een tegensprekelijk verzoekschrift?

“Ze hebben een tegensprekelijk verzoekschrift neergelegd”, ja.. maar wat wil dat nu precies zeggen? En hoe gebeurt dit? In dit artikel geven we je alle informatie over het tegensprekelijk verzoekschrift.
Lees dit artikel
Wat is rouwkoop

Rouwkoop: wat is dat?

In de wereld van veilingen en biedingen valt soms de term ‘rouwkoop’. Die verwijst naar een situatie waarin de hoogste bieder bij een veiling uiteindelijk van zijn aankoop afziet. De bieder heeft dus berouw, vandaar de term. Het bestaan van de rouwkoopprocedure illustreert de complexiteit en onzekerheden die bij veilingen en biedprocessen komen kijken.
Lees dit artikel
Wat is kredietlimiet van klant

4 manieren om de kredietlimiet van je klant te bepalen

Zal je klant binnen de afgesproken termijn zijn facturen kunnen betalen? Dat is een cruciale vraag om je te stellen vóór je gaat samenwerken. Een kredietlimiet helpt je daarbij: je krijgt een goed zicht op het kredietrisico van de klant en minimaliseert de kans op betalingsachterstanden.
Lees dit artikel
Meerdere facturen uploaden op Unpaid

Maak kennis met onze tijdbesparende vernieuwing bij het uploaden van je facturen

We hebben geweldig nieuws! Vanaf nu is het indienproces op onze website nóg efficiënter en makkelijker. Door deze verbetering is het mogelijk om al je onbetaalde facturen in één keer te uploaden naar Unpaid.
Lees dit artikel
Wat is het CBB

Wat is het CBB en waarvoor gebruiken gerechtsdeurwaarders het?

Het CBB is een databank waarin alle Belgische gerechtsdeurwaarders informatie opslaan. Voluit heet het: Centraal Bestand van Berichten van beslag, delegatie, overdracht, collectieve schuldenregeling en protest. En zo zegt de naam zelf welke info de gerechtsdeurwaarders precies in deze elektronische databank pompen. Het CBB verbetert de samenwerking en informatie-uitwisseling tussen gerechtsdeurwaarders en geeft in enkele muisklikken een overzicht van de lopende beslagen en schulden van een persoon of bedrijf.
Lees dit artikel
PO-nummer toevoegen aan dossier

Organiseer je dossiers met Purchase Order-nummers (PO)

PO-nummers, kort voor Purchase Order-nummers, helpen je om het overzicht te behouden over een groot aantal dossiers, met telkens verschillende facturen en betalingsgegevens. En het beste nieuws is: voortaan kan je ook in Unpaid elk dossier zo’n PO-nummer geven. Zo maken we jouw boekhouding en debiteurenbeheer weer wat eenvoudiger.
Lees dit artikel
UBL facturen invorderen

Met UBL-facturen start je nog sneller een dossier op

Alweer een technologische stap dichter bij een eenvoudiger facturatieproces! Je kan nu ook UBL-facturen invorderen met Unpaid. Daardoor start je nóg sneller en makkelijker een dossier op. Hoezo? Ons systeem kan voortaan die gestandaardiseerde, elektronische UBL-facturen automatisch lezen, en dus hoef jij niet langer handmatig gegevens in te voeren.
Lees dit artikel
Stijgende druk op werkkapitaal van bedrijven

Stijgende druk op het werkkapitaal: bereid je bedrijf voor

Uit recente cijfers blijkt dat de druk op het werkkapitaal van bedrijven sterk gestegen is. Je werkkapitaal op peil houden, kan moeilijk zijn in deze tijden van economische onzekerheid en veranderende markten. En dat terwijl zo’n onzeker klimaat als ondernemer een extra reden is om je financiën goed op orde te hebben. In dit artikel bespreken we wat werkkapitaal is en waarom het belangrijk is, welke factoren de druk op je werkkapitaal opvoeren en wat je kan doen om je werkkapitaal te verbeteren.
Lees dit artikel
Factureren tussen btw-plichtig en btw-vrijgesteld

Facturatie tussen een btw-plichtige en een btw-vrijgestelde onderneming: hoe werkt dat?

Om correct te factureren, is het belangrijk dat je van je klanten weet of ze btw-plichtig of btw-vrijgesteld zijn. Zeker wanneer de btw-status van je klant verschilt van de jouwe, heb je enkele aandachtspunten in acht te nemen. Welke? Dat lees je hier.
Lees dit artikel
Deurwaarder legt beslag

Wat kan de gerechtsdeurwaarder in beslag nemen?

Een klant betaalt je factuur niet. Na enkele onbeantwoorde telefoontjes en mails besluit je Unpaid in te schakelen om ze in te vorderen. Goed idee! Wij sturen meteen een gerechtsdeurwaarder naar je klant met een aanmaning. De meeste wanbetalers betalen dan snel. Maar wat als dat deze keer niet gebeurt? Grote kans dat de gerechtsdeurwaarder – met een vonnis in de hand – beslag zal leggen bij die onderneming. In dit artikel sommen we op welke vormen van beslag er in België allemaal bestaan.
Lees dit artikel
Vernieuwde website van Unpaid

Welkom op onze nieuwe website

Je hebt het misschien al gezien, maar de Unpaid-website werd in een nieuw jasje gestoken. We hebben gekozen voor een moderne en gebruiksvriendelijke interface. In een tweede fase zullen we ook de navigatie vereenvoudigen, zodat je nog gemakkelijker kan vinden waar je naar zoekt.
Lees dit artikel